, архивКараме ски за Свети Валентин, но внимавайте за лавиниЗа сняг и

...
, архивКараме ски за Свети Валентин, но внимавайте за лавиниЗа сняг и
Коментари Харесай

Сняг трупа в България след броени дни, обяви синоптик

, списък

Караме ски за Свети Валентин, само че внимавайте за лавини

За сняг и рухване на температурите предупреди синоптикът Петър Янков. Според специалиста след краткотрайното стопляне, на което се радваме тази седмица, следват чести превалявания и захлаждане.

" Времето през февруари е постоянно динамично. До края на седмицата ще се радваме на слънчеви лъчи, а в късния следобяд на неделя ще стартират валежи от дъжд в югозападните региони. Виновник за това е средиземноморски циклон, който ще премине през страната. Валежите от дъжд ще продължат в понеделник и вторник. Слабо ще се понижат температурите, като ще се движат сред 10 и 15 градуса по време на преваляванията ", показа Янков, представен от България Днес.

Според метеоролога на Деня на влюбените - 14 февруари, ще има сензитивно захлаждане, а времето ще е уместно за ски.

" На 14-и облачността ще бъде забележителна, вятърът няма да бъде мощен, само че стартира намаляване на температурите и транспорт на леден въздух от север. Снегът ще ни изненада вечерта, като на идващия ден ще натрупа до 10-12 сантиметра в планините. Условията ще са подобаващи за ски, само че има заплаха от лавини и би трябвало да се съблюдават обозначенията и да не се кара по рисковите сектори ", разяснява Янков.

Синоптикът предвижда, че преваляванията свършват на 18 февруари в неделя, след което стартира сензитивно стопляне до 26 февруари. В ниските места ще има мъгли, а по планините ще е слънчево.

" В националната метеорология има едно вярване - има ли името на месеца " р ", той е динамичен с внезапни захлаждания и стопляния. Това е месец, който крие изненади ", съобщи Янков.

Притеснително захлаждане и превалявания от мокър сняг ни грозят от 27-и до 29-и.

" Много неприятна обстановка се задава и нека прогнозата не се сбъдне, че ни чака леден завършек на месеца с доста ниски температури, което ще докара до проблеми в селското стопанство и по-специално по овошките ", каза синоптикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР